Om Levande kraft

”När vi själva slog in på den väg som våra kurser leder in på hade vi ingen aning om vad som väntade. Vi förändrades – men vi saknar ingenting av det vi lämnade bakom oss. De individer vi blev hade vi däremot saknat ett helt liv, men vi visste inte att det var oss själva vi saknade så mycket och att det var oss vi skulle komma att hitta. Det är en magisk paradox, och det mest paradoxala är kanske att vi fortfarande är desamma – innerst inne. Vi visste bara inte det då.”

Cicci Lyckow Bäckman
& Per Bäckman

Med levande kraft menar vi en inre kraft som är dynamisk, föränderlig och livsbejakande. Den här kraften upptäcker man inom sig själv genom sin egen upplevelse – vi kan läsa böcker, lyssna på cd eller gå på kurser, men sist och slutligen är det ändå vi själva som måste göra jobbet. ”Jobbet” kan dock underlättas av god vägledning, mötet med andra människor och rent intellektuell förståelse, och det är där resurserna i form av kurser eller böcker kommer in i bilden.

All inre kraft börjar i grounding – jordkontakt och en förankring i kroppen – och känslomässig medvetenhet, och det är vad vi fokuserar på i de grundläggande kurserna om kraften. Men kraften verkar över alla nivåer, även mentalt och andligt, och därför erbjuder vi också kurser med fokus på tankemönster och hur våra tankar skapar vår tillvaro. Meditation och medvetenhet ingår alltid som en del i alla kurser, oavsett vad kursen i övrigt fokuserar på.

Kraftens mamma

”Mamma” till Levande kraft är Cicci Lyckow Bäckman. Cicci är född och uppvuxen i Stockholm, fil. mag. i engelska och svenska, har en bakgrund som översättare och är dessutom utbildad inom flera olika massageformer, reiki och energibalansering. I samband med en sjukdomsdiagnos under 1990-talet påbörjade hon en intensiv inre resa med bas i kroppsorienterad psykoterapi och meditation. Hon har skrivit tre böcker om inre utveckling, och sedan 2003 håller hon, ofta ihop med sin partner och kollega Per, kurser med fokus på livsglädje, medvetenhet, självkännedom, inre kraft och meditation. I bakgrunden ligger den kroppsorienterade psykoterapin, Byron Katies The Work och andra moderna metoder för inre utveckling. De bor på Lidingö utanför Stockholm.

Cicci är karismatisk, säker, kunnig, uttrycksfull, humoristisk –
hon kan ta folk och få alla att känna sig sedda och accepterade.

Britt-Marie Thieme,
Brandbergen

Cicci arbetar dessutom med Enneagrammet – en modell som ger oss en karta till vår egen och andras personligheter och bland annat talar om för oss på vilket sätt våra egna drivkrafter skiljer sig från andras.

Cicci och Per som kursledare

2014-09-20-0281-2_frilagd-softCicci och Per både kompletterar varandra och är i perfekt synk som kursledare. De har samma övergripande perspektiv och intresse för det som faktiskt är sant, bortom alla mentala berättelser och intellektuella slutsatser. De har samma härliga humor och avslappnade syn på inre utveckling. Och samtidigt har den ena en mer utåtriktad energi och den andra ner mer lågmäld. De är en man och en kvinna. Och så vidare. Den härliga blandningen av skillnader och likheter skapar en dynamisk duo för både stillhet och rörelse.

Det som återkommer i kursutvärdering efter kursutvärdering är vilken trygghet de skapar. Det känns att de har gjort den här resan själva, och det finns ingenting som kan hända på en kurs som inte möts med respekt, vägledning och en trygg famn att landa i. Ibland går färden via dramatiska känslor och reaktioner, och ibland sker den mer i det tysta – men vilket som än är fallet finns de där för att svara på frågor, hålla utrymmet öppet för den som vill utforska och ta emot den som faller.

Magiskt! Kursen är en öppning till himmelriket, och Cicci och Per är helt fantastiska
på att se var och en och allas behov –  och även med en stor härlig portion humor i allvaret.

Linda Lindholm, Karlsborg,
om Levande kraft steg I